Организатор 

Здружение  за потикнување и промоција на спортот , спортскиот туризам и здрав начин на живот PELXTR - Pelister Xtreme Trail Running од Битола.


PELISTER XTREME TRAIL RUNNING

Адреса 

ПЕЛХТР
Новосадска 10
7000 Битола

ЕМБС : 7478330
Дата на основање : 01.12.2020

Контакт : contact@pelxtr.run
Комерцијална Банка АД Скопје
Никола Тесла 18
7000 Битола

Трансакциска сметка : 300060000168813
Даночен број : 4002021561921Директор на трките

Ненад Лазиц

Тој не само што е организатор, туку и ќе го пренесе духот на планинарските спортови на трките во PUTM, а и ретко се случува која било трка, не само во регионот, да има толку искуство во своите редови.
Не само планинарски тркач, туку генерално планински спортист со долгогодишно искуство и учество на:
  • Најпрестижната треил трката на планетата - MARATHON DES SABLES, 260 км во пустината  Сахара, Мароко
  • Најсложен планински триатлон - INFERNO TRIATHLON, 150 км              5 500Д+ / 5х
  • 7-дневна трка со планински велосипеди - BIKE TRANSALP, 600 км      20 000Д+ / 2х
  • ULTRA TRAIL MONT BLANC - TDS, 120-140 км | 9 000Д+ / 2x
  • EIGER ULTRA TRAIL 100 км | 6 700Д+
  • СНОУБОРД ОД 1990 со учество на бордеркрос трките