ПРЕДРЕГИСТРАЦИЈА!

Претпријавувањето е отворено за трката PELISTER XTR ULTRA 115K !

Од урбан центар во недопрена природа!

Уникатни емоции!


Се родивме под среќна ѕвезда што ја имаме Битола ! На едната страна се протега бескрајот на Пелагониската рамнина, а од друга планинскиот венец Баба, од чии врвови има фантастичен поглед на Преспанското Езеро. На Баба Планина се наоѓа и најстариот македонски Национален Парк Пелистер - душата на Битола! Нашите трки ќе ве одведат во бескрајно-спектакуларно-тешка авантура...ние дефинитивно ја имаме психо-физички најбруталната трка во Македонија , PELISTER XTR ULTRA!
Битола е град кој е горд на своето минато, на култура, уметност, музика, на песна. Но Битола има најспектакуларно шеталиште на овој дел од Балканот - Широк Сокак - македонска Рамбла! Кој не шетал овде, велат не бил во Македонија . Ние ви нудиме дури и повеќе... може да бидете единствени и да трчате меѓу градските кафулиња наредени бескрајно од двете страни на патеката. Ваков старт на трките го нема никаде на Балканот  - дефинитивно!

Тур де Франс го има својот Alpe d‘ Huez...ПУТМ има Широк Сокак!

И штом зачекориш во Баба свет, заборави ги сите твои проблеми...Баба планина бара екстремна психофизичка подготвеност и мора да бидете господар на сопствените чувства. Почетокот и крајот на трките се наша одговорност, ќе подготвиме ЕМОЦИИ... за останатите 99% од патеките, можеме само да ви гарантираме едно - борба со сите можности и тешкотии на ВИСТИНСКА и ДИВА планина! И затоа повторуваме - не го потценувајте Пелистер! Но, ако тука истрчате до крај, ништо веќе нема да може да Ве изненади.
Сега е до Вас да одберете колку емоции сакате да понесете со себе дома, ние Ви нудиме од многу до бескрајно многу! Кое и да го одберете, комбинацијата од градското и планинското искуство е неповторливо. 

ПУТМ е но копи пасте треил...Е УНИКАТ!Прочитајте извадок од неколку од најекспресивните критики на учесниците на трките на ПУТМ

Pelister XTR Ultra


115 K / 7 000 Д+
Повеќе >>>

Bitola Ultra


54 K / 3 400 Д+
Повеќе >>>

Neolica Trail


23 K/ 1 340 Д+
Повеќе >>>

ПУТМ ИМА ТРКА СО НАЈГОЛЕМ ВКУПЕН УСПОН ВО МАКЕДОНИЈА >>> 7 000 Д+!

Спонзори 2023

Поддржувачи 2023

Организатор

Интернационалните треил партнери