ВО ГОДИНА 2024 НЕМА ДА ИМА!

НАЈТЕШКАТА ТРЕИЛ ПАТЕКА ВО МАКЕДОНИЈА !


PELISTER XTR ULTRA


Уште пред првото издание оваа трка го носи епитетот најзахтевна патека во Македонија! Не дека тоа ни беше намерата, туку едноставно се собра од конфигурацијата на планината Баба. Дека бевме во право беше потврдено на 1от ПУТМ од страна на учесниците. Речиси сите беа изненадени од тежината на оваа патека. Охрабрени од нивното размислување, решивме да направиме корекции и да ги додадеме барањата! Додадовме повеќе камења и исто така го променивме времето на започнување на трката за да има само една ноќ за трчање во темница. Патеката има 4 брутални и долги искачувања со 2 бескрајни спуштања... рамна е само на почетокот на првите 2 км. Ново е искачувањето на врвот Стив, на  2400 м и целосно карпест! Останува веќе најтешкото последно искачување пред влезот во целта, пцуењето е дозволено... Оваа патека е за експерти и тркачи кои се исклучително психички и физички подготвени! 

ВЕРУВАЈТЕ НИ!!БРОЈКИ


 • 115 KM
 • 7 000 Д+
 • 6 200 Д-
 • МАКСИМАЛНО ВРЕМЕ 27 Ч

ПАТЕКА


 • СТАРТ БИТОЛА >> 603 М
 • НАЈВИСОКА ТОЧКА >> 2 585 М
 • НАЈДОЛГ УСПОН >> 1 940М/8,0КМ
 • НАЈДОЛГ СПУСТ >> 1 510М/10,5КМ
 • КОНТРОЛНИ ТОЧКИ >> 6
 • ЦЕЛТА СКИ ЦЕНТАР НИЖЕПОЛЕ                  >> 1 375 m

ИТРА / УТМБ


 • ИТРА >> 5 ПОЕНИ
 • УТМБ ИНДЕКС >> 100 M

SWISS PREMIUM ELECTROLYTES

Редовното пиење за време на ултра трката е најважниот чекор за успешен крај! За совршено и најквалитетно надополнување на потребната и потрошена енергија на нашата исклучително тешка и исцрпувачка патека, имате производ кој го користат голем број олимписки победници и светски шампиони во речиси сите спортови! Произведено во Швајцарија!