ИЗЈАВА ЗА РОДИТЕЛСКА СОГЛАСНОСТСо доброволното пријавување на моето дете/деца за трките кои се одржуваат на 23.06.2024 година давам согласност и сум запознаен со следните точки: 

  1. Потврдувам дека моето дете е физички способно да го издржи  напорот предизвикан од трчањето;
  2. Моето дете е без здравствени проблеми на денот на трката и јас сносам родителска одговорност за секое влошување на здравјето;
  3. Од безбедносни причини, неповолни временски услови (дожд, грмотевици, превисока температура) организаторот може целосно да ја откаже трката или да направи промена во распоредот на трката, за што ќе бидам навремено известен/а, без право на било каков вид надомест или поврат на веќе уплатените средства;
  4. Организаторот може слободно да ги користи технички алатки (камери за сликање и снимање);
  5. Организаторот може безрезервно да ги објавува направените снимки и слики за негови потреби поврзани со промоција на настанот (веб-страница, Фејсбук, Инстаграм, телевизиски медиуми или печатени материјали) и тие се во негова сопственост;
  6. Поради непочитување на организационите правила или несоодветно однесување кон одговорните лица од организацијата, кон другите деца и присутните од страна, организатор може да го отстрани или одбие учество на истото дете без последователна одговорност кон организатор од страна на родителот;
  7. Свесен сум дека секое трчање на нерамна површина, на угорница или удолница, може да предизвика повреда или пад на моето дете;
  8. Секое оштетување или губење на личните предмети на детето надвор од временскиот период на трката не е одговорност на организаторот;
  9. Ќе ја почитувам секоја одлука на организаторите поврзана со редоследот и ранглиста на пристигнувањето на децата во целта на трката;
  10. Го ослободувам организаторот од обврската за последователна испорака на неискористени подароци и ваучерите предизвикани од мои пропусти;

Секој родител/старател е должен да ја потпише оваа согласност пред да го преземе стартнио пакет за учество!