ПЕЛИСТЕР УНИКАТЕН ТРАИЛКО 

Драги родители!


Можеби некој од Вас е активен тркач, спортист. Можеби има едно или повеќе деца со кои сакате активно да го споделите искуството и убавина од траил трчање. Знаеме колку сте среќни доколку Вашите најблиски Ве пречекаат на целта од некоја трка... а можеби уште поголемо задоволство за детето и за родителот е овој пат Вие да ги пречекате своите најмлади на целта! 
Дури и да не сте активен спортист, Ви нудиме можност да се гордеете што Вашето дете би било учесник во наједноставната спортска активност, но и најздравата - природно, планинско трчање на тревна површина во срцето на планината Баба со нивните врсници!

Не ја пропуштајте оваа единствена можност!

За ТРАИЛКО

Датум, место и време


 •  23 јуни 2024 - НЕДЕЛА / Ски центар Стрежево
> 09:00 Поаѓање на автобус за оние учесници кои немаат сопствен превоз - на паркинг пред Спортска сала  
> 10:00 - 11:00 Издавање на останатите стартните бројеви

> 11:30 - 13:30 Трките и анимација
> 13:30 - 14:00 Доделување на наградите
> од 14:15  Поаѓање на автобус за оние учесници кои немаат сопствен превоз до Спортска сала, Битола 
 •  21 јуни 2024 - ПЕТОК / Офицерски Дом (Културен и информативен центар) / Битола
> 16:00 - 21:00 Издавање на стартните бројеви заедно со учесниците на трките ПУТМ 2024

Категории на Траилко 2024 


ПЕПЕРУТКИ

Должина на патека
 • 400 м

За родени од

 • 01.01.2018 - 31.12.2019

ЛИСИЦИ

Должина на патека
 • 600 м

За родени од
 • 01.01.2016 - 31.12.2017

ВОЛЦИ

Должина на патека
 • 1 200 м

За родени од
 • 01.01.2014 - 31.12.2015

МЕЧКИ

Должина на патека
 • 1 800 м

За родени од
 • 01.01.2012 - 31.12.2013

КОТИЗАЦИЈА ЗА ЕДНО ДЕТЕ ОСТАНУВА КАКО ВО 2023 ГОДИНА 620,00 мкд! 


Учество

Покрај спонзорската поддршка, за да се организира и понуди беспрекорна организација со сите елементи кои остануваат за децата и родителите како позитивно и единствено искуство, потребно е да обезбедиме средства и преку Вашата котизација.
За секое дете, без разлика на возраста, имаме исти стартните пакети и ист третман за секој учесник. 


Содржина на стартен пакет

 • Маица Траилко
 • Стартен број со електронско мерење на време
 • Професионален водител на програма препознатлив од ТВ екраните
 • Медицински екипи
 • Финишерски медал и победнички пехарите
 • Освежителни пијалоци после трка / Спонзорски подароци
 • Забавен дел со музика во живо
 • Организиран превоз до Нижеполе и назад во Битола
 • Професионални фотографии и видеото на настан
 • Уникатна атмосфера - "детска олимпијада"
 • Треилко 2023

  Вака беше во 2023 година! Среќа и радост на сите присутни!


  Спонзори Траилко 

  Добавувачи и партнери