НОВОСТИ

НОВ ДАТУМ !!!

17 / 18 ЈУНИ 2022 


13.09.2021


ВАЖНО СООПШТЕНИЕ !!


Драги планинарски тркачи,

според моменталната ситуација а во врска со мерките „Ковид-19“, донесовме конечна одлука што е исклучително тешко за нас да ја споделиме со вас.

Ние од здружението ПЕЛХТР од Битола

 •  поддржуваме одлуките на Владата на Република Македонија за да се спречи ширење на инфекција со ковид-19 вирус
 •  поддржуваме еднаквоста меѓу учесниците, како и меѓу волонтерите, посетителите, уметниците и организаторите
 •  поддржуваме фер такмичењето единствено со целосна и силна конкуренција
 •  неподдржуваме изложување на учесниците на дополнителни трошоци
 •  неможиме да ги исполниме спонзорските обврски поврзани со евент програмата, бројот на посетители и учесници
 •  не ја гарантираме  транспарентна  контрола и спречување на злоупотреба на документи (само со електронска верификација можеме да гарантираме дека сите документи се легални, но таков систем не постои)
 •  не ја поддржуваме опасност по учесниците да имаат близок контакт со невакцинираните планинари на патеките, што би било прекршување на правилата и пропишаните мерките за „Ковид-19“  

Здружението ПЕЛХТР од Битола организира трки за сите заинтересирани, го поддржува планинското трчање во целост, делува промотивно и едукативно, шири здрав начин на живот и ги споделува убавините на Националниот парк Пелистер далеку надвор од границите на Република Македонија.


Ние веруваме и стоиме на ставот дека дури и невакцинираните спортисти имаат силен имунитет, тие не се опасност за другите и не сакаме да ги казниме со забрана за учество или да бараме дополнителни трошоци бидејќи се здрави!Ви нудиме следниве опции


Според оваа нова промена на датумот, Ви ги нудиме следниве опции:


А) Целосно задржување на учеството на новиот датум 17 / 18. 06. 2022 година (без обврска за потврда од Вас - од почетокот на отворањето на нови регистрации автоматски ќе бидете на оваа нова листа за 2022 година)

Б) Откажување на учеството на регистрираната трка и трансфер на друга трка ПУТМ, на пр. од 50 км на 20 км (испрати е -пошта за промена најдоцна до 15.05.2022 година)

Ц) Целосно откажување на учеството (прочитајте дополнителни информации подолу)

 • ЗАБЕЛЕШКА ЗА ОПЦИЈА Ц!

Поради можна промена во програмата на настанот за следната година, а поврзана со ситуацијата „Ковид-19“ или Ваша лична одлука да го смените Вашето мислење за учеството, откажувањето можете да го потврдите во периодот од

  01.05 - 15.05 2022

 година со гаранција за 100% поврат на Вашата уплата.

Веруваме дека е прерано за Вас да знаете со сигурност дека нема да можете да учествувате. Со ова сакаме да ги намалиме непотребните трошоци за провизија и за Вас и за нас  додека одлучите повторно да се пријавите!


Ова важи за сите регистрирани на ПУТМ, остануваме фер до крај и не правиме разлика ниту во овој поглед !!! 


Во случај да ја изберете опцијата Ц, испратете ни е-пошта на contact@pelisterultra.run со следните информации во наведенио период:

 • име и презиме
 • регистрирана трка
 • Ваша валидна трансакциска сметка
 • износ за рефундација

Благодариме на разбирањето!

ПЕЛХТР
Битола