АГЕНДА ТРАИЛКО 2023

Почитувани родители и Пелистер Уник Траилко тркачи

Со нетрпение и голема возбуда ние организаторите го очекуваме датумот 25.06.2023 година, денот кога Вие најмладите тркачи ќе си ги одмерите силите на патеката на Ски центарот – Ниже Поле. Особена чест и задоволство ни претставува укажаната доверба и Вашата регистрација на нашите Траилко трки.

За подобра организираност сакаме да Ви ја прикажеме агендата на овај настан

ПРОГРАМА

 • За сите оние кои немаат превоз до Ски центарот Стрежево-Нижеполе ќе биде обезбеден автобус кој ќе трргнува пред спортската сала Битола во 09:30 часот
 • Од 10 до 12 часот е подигнување на маиците, стартните броеви и ваучерите за храна
 • Пола час пред трките, предвидено е загревање на децата кои ќе трчааат (поделени во групи)
 • Во 12:30 часот е стартот на “Пеперутките” децата родени 2017-2018 година
 • Во 13:15 часот е стартот на “Лисиците” децата родени 2015-2016 година
 • Во 14 часот е стартот на “Волците” децата родени 2013-2014 година
 • После завршувањето на секоја од трките секој натпреварувач со претходно дадениот ваучер, ќе може да подигни ранче со храна и пијалок
 • Се замолуваат сите родители да имаат надзор над своите деца
 • За цело време на одржување на овај настан обезбедена е медицинска помош од страна на медицински тим од Здравствениот дом во Битола

Се додека трае овај настан, Вие родители баби и дедовци ќе може заедно со децата да ги посетите игрите на “Алпско” прилагодени на воздраста на децата, придружувани од водителот Марко Новески, заедно со музичка анимација, сликање со маскотите на “Траилко” и присутните ултра тркачи кои ги трчаа маратонските патеки претходните два дена.

Во 15 часот почнува доделувањето на наградите за најуспешните три тркачи во женска и машка категорија за секоја од определените групи на тркачи. Во текот на настанот сите деца ќе можат да подигнат сладолед од генералниот спонзор на маратонот “Цермат”. Главни спонзори на “Траилко” трките се: Болиница “Плодност”- Битола и “Алпско”- Скопје

Во 16 часот обезбеден е автобуски превоз за враќање во Битола.

Во интерес на сите нас Ве замолуваме за почитување на агендата на овај настан, за децата учесници да можат успешно да ги реализираат “Траилко”трките.

Патека Траилко Треил

Целосно на скијачката патека Стрежево
Секоја категорија трча по еден круг
Според категоријата, кругот ќе биде поставен во следната должина
 • ПЕПЕРУТКИТЕ 300 М
 • ЛИСИЦИТЕ 450 М
 • ВОЛЦИТЕ 550 M
Старт и финишот се на истото место пред специјално дизајнираната капија
Тркачите не смеат да бидат придружувани од нивните родители
Секоја категорија има тркачи-маскоти кои ќе ги водат и мотивираат да го завршат кругот
Патеката ќе биде обележана со ленти и знамиња

Спонзори Траилко 2023


 

Голема благодарност до овие компании и институции кои го поддржуваат и
финансираат овој настан