PELISTER UNIQUE TRAIL MARATHON 
22.06.2024

САМО ДА БИДИШ ДЕЛ...ИЛИ,БИДИ УНИКАТЕН!


Планирајте СЕГА и ОДБЕРЕТЕ  една од уникатните трки во 2024 година! Битола и Пелистер ви нудат сè што посакува срцето на ПЛАНИНСКИТЕ ТРКАЧИ
 • НЕДОПРЕНА ПРИРОДА
 • УНИКАТНИ ПАТЕКИ ВО НАЦИОНАЛЕН ПАРК ПЕЛИСТЕР
 • ЖИВОПИСЕН ГРАД БИТОЛА
 • ПЕКОЛНА АТМОСФЕРА НА СТАРТ И ЦЕЛ
 • ИСКУСЕН ОРГАНИЗАЦИОНЕН ТИМ
 • МОТИВИРАНИ И ИСКУСНИ ВОЛОНТЕРИТЕ


СТАРТЕН ПАКЕТ СОДРЖИ

 • Чистење и маркации на патеки
 • Маица брендирана / техничка
 • Стартен број и електронско мерење на време
 • Максимално снабдени освежителни станици
 • Лиценцирани спасители и медицински екипи
 • Финишерски медал во цел
 • Оброк и освежителни пијалоци после трка
 • Забавен дел со музика во живо
 • ITRA / UTMB Index поени спрема истрчана должина на трка
 • Организиран превоз од цел до Битола назад
 • Професионални фотографии и видеото на настан

Бесплатно учество

Оние тркачи кои се пласираа на првите три места од секоја трка во машка и женска категорија во 2023 година, добиваат бесплатен старт  за 2024 година!
И тркачи со ITRA индекс поголем од 600 (женски) и 750 (машки) имат бесплатен старт.


> > ФОРМУЛАР ЗА БЕСПЛАТЕН СТАРТ

Попуст за клубовите и групи

Ако имате намера да регистрирате неколку тркачи од вашиот клуб, компанија итн. Ве молиме пополнете го формуларот за Групна регистрација подолу. По ранио попуст ги нудиме следните попусти за групни регистрации:
10 или повеќе тркачи од истиот тим 15% попуст!Ве молиме прочитајте внимателно!

 1. Плаќањето може да се изврши само со валидна кредитна картичка
 2. Доколку не го извршите плаќањето, Вашата регистрација нема да биде прифатена или регистрирана во нашиот систем за пријавени тркачи
 3. Откажување до 22.05.2024: РЕФУНДАЦИЈА 60% (Напомена банкарските провизии не се вклучени. Префрлување на уплатени средства во наредната година нее можно)
 4. Откажување после 22.05.2024: НЕМА РЕФУНДАЦИЈА ! Во овој случај, тркачот исто така се откажува од стартен пакет и сите други поволности на настанот
 5. Организаторот ќе ги пренесе сите регистрации во 2025та година во случај на откажување на целосен настанот поради светска војна или виша сила и после 22.05.2024. Или средствата кје бидат рефундирани во износ од 60% ( Напомена банкарските провизии не се вклучени)
 6. Во случај на виша сила или опасност од временски услови, пожар и сл. 72 часа или помалку пред почетокот на трка, организаторот го задржува правото на промена на курсот или целосно откажување на трка без обврска за враќање на уплатените средства!
 7. Со пополнување на формуларот за регистрација и плаќање, тркачот потврдува дека ги прочитал Правилата и прописите за трките на ПУТМ и целосно ги прифаќа

РЕГИСТРАЦИИТЕ ОТВОРЕНИ ДО 31.05.2024

ТРЧАЈ ПО ТРАГИТЕ НА ХЕРОЈСКИТЕ БИТКИ!


 
> > 3 200,00 мкд - до 15.03.2024
> > 3 800,00 мкд - до 31.05.2024


УНИКАТЕН ПОГЛЕД НА ВРВ ПЕЛИСТЕР!> > 1 200,00 мкд
 - до 15.03.2024
> > 1 500,00 мкд - до 31.05.2024