ПЕЛИСТЕР УНИКАТЕН ТРЕИЛ МАРАТОН
23-24.06.2023 / БИТОЛА

РЕГИСТРАЦИЈА

само ќе бидиш или ... биди уникатен !


Планирајте навремено и одберете една од уникатните трки во 2023 година!
Битола и Пелистер ви нудат се што тркачко срце посакува
 • Недопрена природа
 • Тешки ама трчливи патеки
 • Живописен град Битола
 • Пеколна атмосфера на старт и цел
 • Искусен организаторски тим
 • Мотивирани и расположени волонтери и домаќини


ВО КОТИЗАЦИЈА ВКЛУЧЕНО
 1. Маркација и обезбедување на патеките
 2. Електронско мерење на време и стартен број со име 
 3. Максимално снабдеени станици за окрепа во тек на трка
 4. SPONSER електролити - Мade in Switzerland!
 5. Медицински и лиценциран тим за спасување на планина 
 6. ПУТМ евент маица  
 7. Медали специфични према завршена трка
 8. Богато освежување и храна во целта
 9. Забавнио дел после трката во целта Стрежево - Ски Центар
 10. ITRA бодови според трката за сите финишери / УТМБ Индекс
 11. Трансфер со автобус од целта до град Битола или Хотел Молика

РЕГИСТРАЦИЈА ОТВОРЕНА ДО 31.05.2023

Најекстремна треил патека во МК!


> >
 4 900,00 мкд 
>> (80.00 €) 

Трчај по трагите на херојските битки!


> >
 3 100,00 мкд 
>> (50.00 €)
 

Уникатен поглед од врвот Неолица!


> > 1 350,00 мкд 

>> (22.00 €)
 

 • Бесплатен старт!

Оние тркачи кои се имат пласирано на првите 3 места од секоја трка во женска и машка категорија во 2022 година добиваат бесплатен стартен број на трка што ќе ја изберат ! Или сакаат да го отстапат своето стартно место на друг тркач.

Тркачи со ITRA PERFORMANCE INDEX поголем од 600 (женски) и 780 (машки) добиваат исто бесплатен стартен број. 

 • Попуст и после 15.11.2022 !

Доколку имате намера да регистрирате неколку тркачи од вашиот клуб, компанија итн. и сакате да платите преку една фактура, ве молиме користете го следнио формулар најдоцна до 31.05.2023 година. Се до затворање на регистрацији ги нудиме следните попусти за групни пријави
>> 3-4 тркачи 30%
>> 5 или повеќе тркачи 50%

ПЕЈПАЛ АКАУНТ НЕЕ ПОТРЕБЕН !


Инструкции

 1. Плаќањето може да се изврши само со валидна КРЕДИТНА КАРТИЧКА или преку сметка на PayPal
 2. Откако ќе го пополните формуларот за регистрација, ќе бидете пренасочени на страницата за уплата, каде што треба да ја платите котизацијата веднаш
 3. Ако не ја завршите уплатата, вашата регистрација нема да биде прифатена или регистрирана во нашиот систем за регистрирани тркачи
 4. Во овој случај, ќе мора повторно да се регистрирате
 5. Откажување до 31.05.2023: 100% рефундирање
 6. Откажување после 31.05.2023: НЕМА рефундирање. Во овој случај, тркачот исто така ќе се откаже од стартен пакет и сите други придобивки од настанот
 7. Организаторот ќе ги пренесе и сите регистрации за 2024 година во случај на откажување на настанот поради КОВИД или војна
 8. Во случај на виша сила или опасни временски услови, пожари и сл. најмалку 72 часа пред почетокот, организаторот го задржува правото на промена на курсот или целосно откажување без обврска за враќање или редуцирање на уплатените средства
 9. Со пополнување на формуларот за регистрација и плаќање, тркачот потврдува дека ги прочитал Правилата и прописите за трките на ПУТМ и целосно ги прифаќа
 10. Цените се прикажани во МКД и се променливи
 11. Во процес на плаќање износ ќе бидат пресметан према дневниот курс на МКД - македонски денар во однос на  € - EURO
 12. Износ прикажан во EURO е непроменлив