Правила и прописи 2021

Организатор

Здружение  за потикнување и промоција на спортот , спортскиот туризам и здравиот начин на живот „PELXTR -Pelister Xtreme Trail Running “ од Битола, е организатор на трките во планинско трчање  PELISTER UNIQUE TRAIL MARATHON .   Здружение PELXTR е член на организацијата  ITRA - INTERNATIONAL TRAIL RUNNING ASSOCIATION.


ITRA

Правила и прописите се надоврзуваат на етичкиот кодекс на ИТРА кој служи да го направи натпреварот безбеден, фер и еднаков за сите учесници. PUTM е меѓународно призната трка која ги применува критериумите и стандардите во планинските трки воспоставени од ИТРА.

Ве молиме, прочитајте ги внимателно и во целост Правилата и прописите за сите трки на
PELISTER UNIQUE TRAIL MARATHON.