Правила и прописи PUTM 

Ве молиме, прочитајте ги внимателно и во целост "Правилата и прописите" за сите трки на
PELISTER UNIQUE TRAIL MARATHON

ITRA

Правила и прописите се надоврзуваат на етичкиот кодекс на ИТРА кој служи да го направи натпреварот безбеден, фер и еднаков за сите учесници. ПУТМ е меѓународно призната трка која ги применува критериумите и стандардите во планинските трки воспоставени од ИТРА.

ПУТМ ТРКИТЕ НА ОФИЦИЈАЛНИ СТРАНИЦИ >>>


UTMB INDEX

Завршувањето на трката за UTMB индекс ќе придонесе кон вашиот UTMB индекс. Сепак, нема да обезбеди Running Stones !

Трката со UTMB Index придонесува за секој
UTMB Index Finishers во соодветната категорија (20K, 50K, 100K или 100M) и дава привилегиран пристап до настаните од светската серија UTMB*

Привилегираниот пристап подразбира:
  • Ексклузивен предпродажен период
  • Рани цени обезбедени
  • Пристап до трки по принципот прв дојден прв послужен
* Со исклучок на распродадените трки каде што ќе се организира ждрепка. Во случај на нерешено, регистрацијата ќе биде ексклузивна за носителите на UTMB Index.